Vi behöver fan ta hand om varandra.
Idag visade SVT:s Uppdrag granskning hur den svenska verkligheten ser ut. På ett äldreboende för demenssjuka följde TV-teamet livet för de äldre. Både dag och natt. Tryck här för att se klippet. Eller kort version.

Man kunde se hur ledsen och uppgiven personalen var som inte räckte till. Som verkligen vill göra allt för de äldre, men ändå inte räcker till. På nätterna var man tvungen att låsa in de demenssjuka och gå därifrån. Många äldre hade svårt att sova och hade smärtor. Och om något hände under natten fick inte personalen reda på det förrns på morgonen därefter när de kom tillbaks till avdelningen.

Det finns ett otäckt attitydproblem idag som breder ut sig allt mer över hela vårt samhälle. Ett attitydproblem som håller på att fullständigt urholka vad som under lång tid gjort Sverige så fantastiskt. I det här landet tar vi ju hand om varandra.

Många tycker att skattesänkningar är det viktigaste som finns. Det är något magiskt med själva skattesänkningen i sig, och att vi ska vara glada och tacksamma över att genomsnittsarbetaren har fått 1500 kr/mån i skattesänkning.

Glad? Tacksam? Men allvarligt talat, hur ska man kunna vara glad över att den svenska välfärden och tryggheten håller på att helt raseras?

Jag vet att vi kan mycket bättre. Vi kan skapa precis vilket samhälle vi vill. Ett varmt och tryggt land där vi tar hand om varandra när man har det svårt, och är med och bidrar så mycket man kan när man har möjlighet.

Det här samhället kan bli på riktigt. Sverige förtjänar en Rödgrön valseger den 19 september. Det är nu det gäller!


Kommentarer
Postat av: Maja

Du har helt rätt i det du skriver! Det läskiga är att kommunen hade ett överskott i budget som de valde att skicka tillbaka istället för att anställa mer personal. Det är en attityd som måste bekämpas, det viktigaste är inte att gå med vinst utan att faktiskt ta hand om medborgarna. Nu kör vi, Rödgrönt 2010!

2010-09-08 @ 23:33:44
URL: http://majanen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0