Alliansen borde knappt få prata klimatVi vet det redan sedan innan, och under de senaste fyra moderatledda åren har vi även fått det bekräftat av bland annat Naturskyddsföreningen, men även av egna erfarenheter: Alliansen med moderaterna i spetsen har ingen politik för miljön och klimatet.

Innan valet 2006 hörde vi i sitt sommartal hur moderatledaren Reinfeldt tydligt berättade att klimatfrågan inte var något prioriterat för varken honom själv eller den borgerliga alliansen. Han hade rätt. Fyra år senare kan vi blicka tillbaka på tiden som gått och se vad som faktiskt (inte) har hänt:

- Motorvägsbygge för 28 miljarder går före järnvägssatsningar
- Klimatmålen är inte ens i närheten av vad forskningen säger krävs
- Energiomställningen bromsas upp och istället öppnas det upp för kärnkraft
- Vattenfall bygger ut tysk kolkraft för fulla muggar
- Skatt på handelsgödsel tas bort, Östersjön behöver tydligen mer övergödning?

Sedan Miljöpartiet bildades för snart 30 år sedan har vi vetat om att klimatkrisen förtjänar att tas på allvar och att riktiga förändringar måste till. I det här valet 2010 har vi vår största chans hittills att få en regering där Miljöpartiet ingår och kan sätta fart på den gröna omställningen!

Vafan, kom igen. Nu gör vi det här!


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jag var och kollade på debatten mellan er och centerpartiet i statsmuseet och undrar hur ni kan skriva så mk om deras politik och hur dålig den är när ert klimatlöfte var att fördubbla kollektivtrafiken. Inget mer konkret där? Synd och tråkigt, trodde att ni var ett seriöst parti.

2010-09-08 @ 20:47:10
Postat av: Simon Andersson

Just när vi pratade om kollektivtrafik så handlade ju det om att vi vill fördubbla kollektivtrafiken på 10 år istället för att bygga dyra motorvägar...Gå gärna in och läs lite om våra konkreta klimatkrav här: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:GPyjSyiAjacJ:www.mp.se/templates/Mct_177.aspx%3Fnumber%3D178646+milj%C3%B6partiets+viktigaste+klimatkrav&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=seDär finns väldigt många konkreta idéer som vi driver hårt. Synd bara precis som du säger att de inte kom fram bättre i debatten!Du får gärna höra av dig igen om du har några fler frågor eller funderingar!/Simon Andersson

simon.andersson2@mp.se

0704-97 57 12

2010-09-08 @ 23:12:48
URL: http://varjesekund.blogg.se/
Postat av: Nicole

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2011-07-13 @ 00:46:18
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0