Vi kan så mycket bättre


Sverige får kritik från omvärlden för brister i människorätten, det skriver Svenska dagbladet.

Vid en FN-granskning av Sveriges människorättsläge som gjordes alldeles nyligen riktades mycket kritik från andra länder mot Sverige angående bland annat ökad diskriminering mot asylsökande, invandrare och flyktingar. Andelen hatbrott mot etniska minoriteter och brott med rasistiska motiv har ökat i Sverige, något som också kritiserades.

Vidare fick Sverige kritik för långa häkningstider för tvångsavvisade asylsökande och att barn utan uppehålstillstånd inte får gå i skolan. Listan på brister går att göra hur lång som helst.

Vi kan mycket bättre än såhär, det är vi övertygade om. Flyktingmottagandet behöver bli mycket bättre och hela migrationspolitiken måste grundas på ett humant synsätt.

Fördomar ska ersättas av förståelse, generositet ska ersätta restriktivitet och hat måste ersättas av kärlek.


Kommentarer
Postat av: Margareta Fransson

Det är bra att ni tar upp detta ämne i er blogg. Själv kommer jag även att diskutera kritiken utifrån den hälso- och sjukvård som "erbjuds" de papperslösa idag. Även om Sverige många gånger framställs som ett föregångsland när det gäller mänskliga rättigheter gör vi dagligen brott mot dem!

Alexander Gabelic skriver i Göteborgsposten http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.364578-klarar-fn-att-granska-manskliga-rattigheter- om hans tvivel över detta nyinstiftade råd. Det kan finnas en risk att det kommer att bli pajkastning i en del fall men, med eller utan pajkastning, måste vi ta till oss kritiken och skapa en politik som är hållbar för naturen och människan.

2010-05-08 @ 14:36:30
URL: http://halsanargron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0