Tack och adjö, vi tar över nu

Idag var regeringen på besök i Norrköping, de hade tydligen en tågturné genom Sverige och de tog spårvagen upp till Hörsalsparken i Norrköping, trevligt.

Vad som däremot inte var särskilt trevligt var det som sades. De pratade i ungefär 20 minuter, och de började med att kritisera det rödgröna samarbetet och bland annat angripa Lars Ohly personligen, på en väldigt låg nivå. Sedan avslutade de med vad de hade gjort under dessa snart 4 år vid makten som var så himla bra. Sen var det slut.

Inte ett ord nämnde de om vad de själva skulle göra om de vann valet igen (vilket knappast är troligt).

Jag säger som Maria Wetterstrand sa på Facebook strax efter deras besök: Jag väntar med spänning på att få höra vad Alliansen själva vill göra.


Alliansen hade lyckats skrapa ihop en ytterst liten skara när deras 4 partiledare kom...


SSU hade en banderoll och vi drog ihop ett gäng GU:are för att visa vårt missnöje. Elin från Ung Vänster var också där, med plakatet "Vi förtjänar bättre"Mattias och Carro blev intervjuade av SVT


Hägglund sa att det är viktigt att vi pratar mycket om alliansens politik. Men jag tror han har missuppfatat det, om de vill ha röster så bör så få som möjligt prata om vad deras politik faktiskt innehåller...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett rikare liv är ett liv utan Socialism !!

2010-05-04 @ 18:17:47
Postat av: Matilda

Tur att vi inte är socialister då! :-)

2010-05-04 @ 23:20:16
URL: http://varjesekund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är underhållande att ni kritiserar Alliansen för att inte uttrycka sig om deras egen politik, när en överlägsen majoritet av Sveriges media och befolkning tillsammans kan komma överens om att det är just det som är oppositionen som är riktigt dåliga på att komma med konkreta förslag. Det kan komma ut ett eller om man har tur ett par förslag emellanåt.

Framförallt när man sitter i opposition så är det extra viktigt att uttrycka sig om vad man ska göra, och inte kritisera den sittande regeringen, och det kan nog de flesta hålla med om att det är just det som oppositionen ägnar större delen av sitt arbete åt.

2010-05-05 @ 09:05:46
Postat av: Simon

Så sent som i måndags kom vår gemensamma budgetmotion, däri finns väldigt konkreta besked om hur vi vill göra. Sedan har vi kontinuerligt levererat besked i olika stora frågor och det kommer vi fortsätta med tills allt är tydligt och klart för väljarna. Jag tycker redan idag dessutom att skillnaderna mellan blocken är väldigt tydlig.Jag håller också med om att vi inte ska ha för mycket pajkastning i politiken där diskussionerna handlar om hur dålig ens motståndares politik är, utan de borde istället handla om hur bra ens egen politik är. Som sagt, detta missade Alliansen helt igår och det tycker jag är tråkigt.

2010-05-05 @ 09:38:11
URL: http://varjesekund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Yes den gjorde ju det tillslut, efter mycket om och men efter månader av oense inom den rödgröna-röran. Det finns säkertmånga konkreta förslag, men det är sällan mycket kommer ut i media, men visst, de senaste två dagarna har det blivit bättre. Precis som du säger så är skillnaden nu stor och pajkastningen hoppas vi gemensamt kommer avta, dock var det ju faktiskt vänstern som borde med detta, och i MS förstjamajtal så nämndes FR:s namn (13!) gånger. Sak samma, dags att ta ut pajen ur ugnen.

2010-05-05 @ 12:45:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0