Gemensam insändare i dagens Extra

Klimatet väntar inte på regeringen
Svar på insändaren av MUF fredagen den 30 april


MUF skriver i sin insändare om hur viktigt det är att vi röstar blått för miljön. Vi antar att det var insändarens syfte i alla fall men det är svårt att veta. Hela insändaren handlade nämligen om Miljöpartiets miljöpolitik och inte särskilt mycket om vad de själva vill göra för att lösa klimatkrisen.

 

Vi håller med om att Sverige ska vara ett föregångsland för god miljöpolitik. Ett steg i rätt riktning hade till exempel varit om Sverige hade försökt ta första klivet under klimattoppmötet i Köpenhamn i julas. Men det gjorde vi inte, trots vårt dåvarande ordförandeskap i EU.


Vi måste börja med oss själva för att ha möjlighet att påverka resten av världens länder. Det krävs en grön omställning och vi har inte tid att vänta längre. Bensinpriset till exempel kommer att gå upp, vare sig det blir Miljöpartiet eller Moderaterna som får bestämma. Därför måste vi fasa ut bensinen och satsa på miljövänliga drivmedel, just för att bilisterna ska slippa drabbas av den chockhöjning på bensinpriset som kommer framöver.


Nuvarande regering försöker vänta med att lösa klimatfrågan in i det sista, men problemet är bara att klimatet inte väntar på regeringen. Miljöpartiet de gröna är redo för att göra den omställning som krävs. Den 19 september har också du möjlighet att ta ett grönt steg bort från nuvarande regerings klimatförstöring och istället ta ett kliv mot ett hållbart, miljövänligt och framtidsinriktat samhälle.

2010-05-05

Matilda Nordh
Språkrör Grön Ungdom Norrköping

Simon Andersson
Språkrör Grön Ungdom Region Öst


Kommentarer
Postat av: Viktor

Bra skrivet!

2010-05-05 @ 08:39:08
Postat av: Stenberg

Schuckert!

2010-05-05 @ 10:17:20
URL: http://stenbergpolitik.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0