Alla pappor hatar barn


Eva Sternberg har gjort bort sig, igen. I en debattartikel i Expressen går hon på fullaste allvar ut och påstår att pappor är direkt farliga för barn.

Hon skriver: "Hur länge ska vi tysta ned olyckor med barn som fått fingrarna avklippta i bildörren av en stressad pappa?"

Själv har jag varit med om att även min mamma varit stressad och råkat smälla igen bildörren på mina fingrar. Gör det henne till en dålig mamma eller hade hon helt enkelt bara otur?
Till skillnad från papporna alltså, som flera gånger i månaden smäller igen bildörren på barnens fingrar endast för att det är så roligt att höra barn gråta.

Till artikeln finns en tillhörande undersökning som Expressens läsare kan svara på.
Frågan lyder: "Vem är bäst att ta hand om små barn?"
Här har 40 % svarat mamman, 8 % svarat pappan och 52 % svarat att båda är lika bra.

Lever vi fortfarande i ett sådant stenålderssamhälle? Tror fortfarande 40 % av Sveriges befolkning att kvinnor är generellt bättre på att ta hand om barn? Har vi inte kommit längre i utvecklingen?

I Miljöpartiets förslag på valmanifest står bland annat: "Vi vill att föräldraförsäkringen ska delas i tre delar där varje förälder får en del av försäkringen och där de kan välja att disponera den tredje delen som de önskar. Det ökar möjligheten för män att vara hemma med barnen"

Ett jämställt samhälle är möjligt, det behövs bara lite hjälp på vägen.

Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-01-12 @ 23:17:26
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0