Sparkar igång valrörelsen med debattÅrets första debatt är nu avklarad. Alla ungdomsförbunden med mandat i Norrköping var inbjudna till debatten och förutom LUF så dök alla upp.

Var riktigt imponerad av både SSU och Ung vänster. MUF skötte sig bra retoriskt men lyckades fumla bort sig i själva politiken och för att citera Mattias "MUF rabblar så mycket siffror att jag börjar undra om det är debatt eller om jag är i mattesalen". CUF kändes lugn och trygg (om än allt snack om miljöpolitik kändes väldigt konstigt) och KDU var väldigt sakkunnig. SDU körde sitt race om att de inte för en främlingfientlig politik och tackade efteråt för att han hade sluppit bu-rop.

Mycket intressant var dock diskussionen om försvarpolitik, där Alliansens ungdomsförbund helt plötsligt började prata om en helt annan politik än den Alliansen faktiskt har drivit. Men så är ju också Grön Ungdom det enda ungdomsförbundet som inte driver någon slags hitte-på-politik, utan som faktiskt driver exakt samma politik som vårat moderparti Miljöpartiet.
Det betyder att när du lyssnar på en debatt med Grön Ungdom så kan du också lita på att Miljöpartiet driver den politik Grön Ungdom pratar om.

Tyvärr saknades det glöd i hela debatten. Det pratades om siffror, skatter och arbetspolitik men debatten kom aldrig riktigt igång och blev aldrig riktigt intressant. Verkar som att de allra flesta är lite ringrostiga efter vintern.

Kommentarer
Postat av: Christian Valtersson

Hoppas det gick riktigt bra!

Har slängt upp länk till er på min blogg. Lycka till med det fortsatta bloggandet.Mvh

Christian

2010-04-21 @ 03:13:44
URL: http://baksteg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0