Sluta betala svenska folkets Thailand-resor

På NT:s hemsida har en debatt om huruvida Norrköping flygplats ska subventioneras av kommunala skattepengar eller inte blossat upp. Igår gick nämligen Stefan Arrelid, kommunalråd för Miljöpartiet i Norrköping, ut och sa att Miljöpartiet inte kommer subventionera Norrköpings flygplats med kommunala skattepengar efter 2010.

Flera personer i diskussionen på NTs hemsida är upprörda och förstår inte hur Miljöpartiet kan vara så "bakåtsträvande". Jörgen Rundgren (M) skriver dessutom på sin blogg: "Flygplatsen har haft en bra utveckling och kan nu erbjuda allt fler förbindelser och även lågprisflyg!"
Här har vi direkt ett problem: det är idag billigare att resa ned lågprisflyget än att åka miljövänligt med t.ex. tåg. Det är dags att vi börjar betala för våra utsläpp.

Forskning har tagit fram siffror på att varje människa egentligen bör göra max 1 långresa med flyg under hela sin livstid för att jorden inte ska rasa ihop. Men det glömmer gärna vi människor i väst, vi tycker att det är en självklarhet att det ska vara billigt för oss att åka på charterresa till Thailand. När vi sedan inser att vi kanske måste betala för de klimatspår vi lämnar efter oss blir vi upprörda och tycker att "det är väl klart att kommunen ska sponsra flygplatserna".

Om flygplatsen är så pass viktig för Norrköpings näringsliv borde också Norrköpings näringsliv ha ett intresse för att betala kostnaderna.
Det finns viktigare saker att lägga kommunala skattepengar på.
Låt flyget subventionera sig själv.

Kommentarer
Postat av: Mirre

Det är en bra tanke, men Norrköpings flygplats är en nyckel i Norrköpings tillväxt, den bidrar mycket då affärsmen ihop med vanligt folk kan ta sig till och från denna vackra stad på ett enkelt och smidigt sätt. Men däremot är det mer rätt att i sådana fall prioritera en gemensam flygplats för Linköping och Norrköping vart ifrån folk kan ta sig med bil de lånar på en bilpool runt hela Östergötland. Det tycker jag ni ska jobba på att lyfta fram!Helst lite svar och inte bara mycket negativt men inget bättre alternativ till allmänheten..Jobba på nu så vinner vi valet!

2010-05-05 @ 23:57:53
Postat av: Susann

Tycker mycket om det du skrivit! Mysigt att se en del schyssta saker och inte bara det generella grejerna som man kan se om varje dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0