Insändare i dagens Extra om bensinskatt

Vi lever i ett samhälle där bilen blivit en stor del av våra liv, och för många är den väldigt användbar. Men bilen är idag också en rejäl miljöbov och det är dags att vi anpassar både samhället och bilen till framtiden. Bilen har kommit för att stanna, medan bensinen står i hallen och tar på sig ytterkläderna. På dörren knackar den gröna omställningen.


De som verkligen behöver bil idag, behöver också höjd bensinskatt. Priset på bensin går nämligen upp hela tiden, även utan höjd skatt. Dels beror det på att råoljan håller på att ta slut, vilket gör den svårare att hitta. Oljan kommer bli dyrare för att sedan slut, vilken regering vi än väljer.

Genom att höja skatten på fossila drivmedel och samtidigt göra det billigare att skaffa en miljöbil eller byta motor i sin gamla bil och köra på miljöbränslen, så kommer alla, framförallt de som bor på landet och verkligen behöver sin bil, ha råd med omställningen och kunna resa både tryggare och billigare i framtiden.

Det tryggaste för alla är att göra en omställning nu, där vi bryter oljeberoendet. Miljöpartiet de gröna vill därför lämna plats för cykel- och gångvänliga städer, bekväm och utbyggd kollektivtrafik och förnybara bränslen till de som behöver bil.

Vi har vårt val den 19 september. Var med och öppna dörren för den gröna omställningen!

Matilda Nordh
Språkrör Grön Ungdom Norrköping

Simon Andersson

Språkrör Grön Ungdom Östergötland

 


Kommentarer
Postat av: Karin

Ja fast hjärtan sma, nu är ju jag fast i flygkaoset. Tyck synd om en tjej med hemlängntan!

2010-04-20 @ 17:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0