Det är inget fel på heterosexuella

I helgen annordnas Norrköping Pride, en slags miniversion av Pridefestivalen i Stockholm. Hela helgen fylls av föreläsare, workshops, debatt, utställningar etc. Grön Ungdom kommer dessutom finnas på plats för att ha bokbord och dela ut flygblad under lördagen.

Vi befinner oss i början på 2000-talet och vi behöver fortfarande ha en festival för att öppet ta ställning till alla människors rätt att vara sig själva. Hur kommer det sig att vi inte har kommit längre?

Miljöpartiet har under alla år tagit ställning för alla människor rätt till lika värde oavsett sexuell läggning, till skillnad från KD som går ut med sin stenålderspolitik och pratar om att "det är ute att vara heterosexuell"

Varken Miljöpartiet eller Pride vill göra det "inne eller ute" att öppet gå ut med sin sexuella läggning, vi vill bara ge alla samma möjligheter i vardagen. Vi vill låta människor slippa känna att man är tillräckligt inne pga. sin sexuella läggning och istället låta alla utgå från samma värdegrund och människosyn.

Om 10 år har vi förhoppningsvis kommit längre och slipper kämpa för att motverka diskriminering vare sig man kallar sig homo, hetero, trans eller bi. Men under tiden vi väntar så kan vi lika gärna gå och kolla på fantastiska utställningar i helgen som t.ex. "In hate we trust".
Det kommer jag göra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0