Dyrare bensin även utan högre skatt


Många luras att tro att det skulle slå hårt mot de som bor på landsbygden om vi höjer skatten på bensin, jag ska berätta varför det inte är sant:

Priset på råolja går upp. Hela tiden, även utan höjd skatt. Delvis beror det på att oljan håller på att ta slut och blir svårare att hitta.

Så var kommer vi hamna i framtiden, och hur kommer de sluta för de på landsbygden, om de fortfarande är beroende av fossilbränsledrivna bilar när nästa prischock på olja kommer?

Hur vi än gör så tar oljan slut och vägen dit är högre och högre oljepris. Det tryggaste för alla är att vi gör omställningen här och nu, fasar ut oljan och lämnar plats åt gröna städer för gång och cykel, utbyggd och bekväm kollektivtrafik och förnyelsebara bränslen till de som behöver bil.

Genom att höja skatten på fossila drivmedel och samtidigt göra det billigare att skaffa miljöbil/byta motor i sin gamla bil och köra på miljöbränslen, så kommer alla, framförallt de som bor på landet och verkligen behöver bil, att kunna resa billigare och tryggare, även i framtiden.

Vi har vårt val den 19 september. Rösta för en klimatomställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0