Manifestationer

I och med Israels fruktansvärda angrepp mot "Ship to Gaza" anordnas en hel del stödmanifestationer runt om i landet.
Imorgon klockan 12:00 på Tyska torget i Norrköping och även 17:00 i Linköping.
Men precis just nu pågår manifestationen i Stockholm och när jag ser bilderna från webbkameror.se kan jag inte låta bli att bli varm i magen av att se så många människor som samlas för att visa sitt stöd.


Detta är extremt fel


Matilda och jag tycker det är viktigt att vara optimistiska och framåttänkande och brukar därför försöka hålla en god ton här på bloggen. Men ibland bara går det inte vara positiv.

Fågeln på bilden lever, men är totalt indränkt av olja. Olja från oljebolaget BP:s totala naturkatastrof som just nu pågår utanför USA:s sydkust.

Så många gånger har djuren fått stå tillbaka. Så många gånger kör vi totalt över andra individer som saknar förmåga att hävda sig själva. De mest oskyldiga av alla får gång på gång ta emot de kraftigaste smällarna.

Någon gång behöver det här få ett stopp. Det här är inte den första oljekatastrofen som inträffat, och det lär inte heller bli den sista, om vi inte ser till att en gång för alla bryta beroendet av olja.

Det är det minsta vi kan göra, för djuren, oss själva, och för de som kommer efter oss.


Centerpartiets förslag stjälper unga

Centern vill att ungdomar ska få lägre lön, ungefär 1/3 mindre än normalinkomsttagaren. Detta för att unga ska bli mer "attraktiva" att anställa. Detta är fel väg att gå. I praktiken innebär det att ungdomar får halva lönen för samma jobb, eftersom unga redan idag har lägre lön än normalinkomsttagaren.

När vi unga får halva lönen för samma arbete, har vi inte råd med eget boende. Om vi utgår ifrån minimilöner och konsumentverkets beräkningar för ungdomars utgifter, får vi modellen nedan som visar att ekonomin inte går ihop med Centerpartiets förslag:


Miljöpartiet vill istället ta bort hela arbetsgivareavgiften för de som anställer en arbetslös ungdom. Dessutom vill vi utöka antalet utbildningsplatser och traineeplatser (introduktionsutbildning inom välfärdssektorn) och investera i en grön omställning som ger fler jobb till alla.

Det ger unga riktig hjälp, istället för stjälp.


Lycka till SDI senaste mätningen av Skop finns härliga siffror. Inte bara det att de Rödgröna drar ifrån tydligt från Alliansblocket eller att Miljöpartiet är uppe i 10,9 % och det ser ut som att vi kommer göra ett fantastiskt val.

Nej, dessutom har Sverigedemokraterna rasat markant från procent där man började diskutera huruvida de skulle komma in i riksdagen eller inte, till nu pluttiga 2,9 %

SD har länge gnällt över att de utesluts och att de inte får föra fram sin politik. Jag tror de har begått deras största miss i och med att de varit ute och t.ex. debatterat. Varje gång jag hör SD prata blir jag mer och mer fundersam, tycker de ens själva att de har några vettiga argument?

Jag är så glad över att vara Miljöpartist och att helt ärligt kunna säga att vi aldrig under några omständigheter kommer samarbeta med främlingsfientliga partier. Och att sedan stolt kunna titta på våra 10,9 %. Och sedan titta på SD:s 2,9 %.

Och när jag då ser mätningen från Skop känner jag bara lycka till SD, ni kommer få kämpa er blodiga och jag tror inte att det leder någonstans. 2,9 %, lycka till.

Modernisera Sverige


Tisdagar i norrköpings partilokalDebatt på Folkungaskolan


Carro från Grön Ungdom i blårutig skjorta

Igår var det debatt på Folkungaskolan i Linköping med temat globala bistånd. Caroline, språkrör Grön Ungdom Östergötland, tog debatten. Carro var inte bara mest påläst, utan också övertygande och med en positiv inställning!

Likaså SSU, t.v. om Carro, gjorde ett riktigt bra jobb. Moderaterna behagade inte dyka upp, trots att de sa att de skulle och Folkpartistern som anas i högra hörnet smet ut efter ett tag för att prata i telefon..

Det hela slutade i alla fall med att tre av arrangörerna blev medlemmar i Grön Ungdom och vi kunde ta tåget hem till Norrköping som stolta miljöpartister ;)

Modernisera Sverige!

 

Gamla könsnormer, fördomar och förtryck håller på att ersättas med kärlek och förståelse. Gammal smutsig kärnkraft, oljekraft och kolkraft ersätts av vindkraft, solkraft och effektivare energianvändning. Gamla miljöförstörande bilar ersätts med moderna miljövänliga bilar, fördubblad kollektivtrafik och cykelvänliga städer.

Djurskyddet stärks och utfiskningen av våra hav upphör. Människor med olika bakgrund välkomnas som en fantastisk resurs och övervakningssamhället monteras ned.

Så här kan Sverige snart se ut om Miljöpartiet får förtroende att vara med och leda Sverige vidare. Vi har idén om att modernisera Sverige. Nu återstår bara att göra den till verklighet.

Valet den 19:e september är det dags. Nu moderniserar vi Sverige!


CUF har cirkus

Idag lanserade CUF sin nya hemsida "cirkusen". I och med den har de alltså valt att sänka ribban i debatten ännu ett snäpp:


Första sidan. Antingen klickar man på "Jobb" och så kommer man till CUFs försök att vara lite hippa. Eller så klickar man på "Bidrag" och så kommer man till SSU. Lågt, tråkigt och rätt omoget.


Väl inne på hemsidan finns mest svordomar


Och en rätt skum layout som får mig att känna mig som att jag är typ 13 och hänger på Lunarstorm

Syftet med hemsidan kan man läsa är att skapa en "sexigare arbetsförmedling".
Precis vad jag alltid letat efter. En sexigare arbetsmarknad.Härliga siffror!


Sverigedemokraterna hamnar åter under riksdagsspärren och Miljöpartiet åker upp på 10,7% igen! Dessutom; att Kristdemokraterna också hamnar under spärren känns ganska bra. Det vore inte för tidigt att deras föråldrade politik lämnar plats för nya framtidsinriktade färdriktningar!


Moderaterna är ett enfrågeparti


Skattesänkningar, skattesänkningar och skattesänkningar. I alla tider har det enligt Moderaterna varit lösningen på allt.

Jag ställer mig frågan: Varför har vi skatt överhuvudtaget? Är den till för att straffa människor, eller är det kanske så att den är tänkt att göra det bättre för människor? Hmm...

Jag kan gå med på att inkomstskatten skulle kunna sänkas, men då behöver vi kanske höja andra skatter, t.ex skatten på konsumtion eller koldioxidutsläpp. Det går inte bara säga att sänkta skatter generellt skulle vara lösningen på dagens problem, oftast är det faktiskt tvärtom. Stora satsningar och investeringar för framtiden kräver gemensam finansiering.

Att säga att sänkta skatter löser allt är ungefär som att säga att enbart vindkraft är lösningen på klimatkrisen...

Partiledarduellen, Sahlin och Reinfeldt


bild: DN.se

Igårkväll hölls en partiledardebatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Det pratades om finanskrisen i Grekland, ledarskap, deras ideologier och såklart även skatterna och jobben.

"I ett jämlikt samhälle, det är bara där människor kan vara så olika som dom vill" /Mona Sahlin om ideologier

Jag tycker oftast att debatterna mellan Sahlin och Reinfeldt brukar vara ganska jämna. Men i gårdagens debatt var ingen annan än Sahlin vinnaren, hon var vass, snabb och hade bra svar på allt! Reinfeldt pratade på med samma gamla uttjatade meningar som vi redan hört för många gånger och kändes mest sliten.

Debatten kan ses här

Vi kan så mycket bättre


Sverige får kritik från omvärlden för brister i människorätten, det skriver Svenska dagbladet.

Vid en FN-granskning av Sveriges människorättsläge som gjordes alldeles nyligen riktades mycket kritik från andra länder mot Sverige angående bland annat ökad diskriminering mot asylsökande, invandrare och flyktingar. Andelen hatbrott mot etniska minoriteter och brott med rasistiska motiv har ökat i Sverige, något som också kritiserades.

Vidare fick Sverige kritik för långa häkningstider för tvångsavvisade asylsökande och att barn utan uppehålstillstånd inte får gå i skolan. Listan på brister går att göra hur lång som helst.

Vi kan mycket bättre än såhär, det är vi övertygade om. Flyktingmottagandet behöver bli mycket bättre och hela migrationspolitiken måste grundas på ett humant synsätt.

Fördomar ska ersättas av förståelse, generositet ska ersätta restriktivitet och hat måste ersättas av kärlek.


Grattis Storbritannien till en grön röst i parlamentet!

I natt satt jag uppe några timmar med anledning av en sak: Brittiska valet. Svensk media följde valet väldigt dåligt, SVT hade en 45 minuters lång valvaka, Aftonbladet skrev några rader och det syntes lite på Twitter, men annars: nästan helt tomt. Så jag började lirka efter egen information av 2 skäl:

1. Eftersom svensk media inte uppmärksammar valet så hade jag relativt lite koll på vad valet innebar och var därför tvungen att först och främst sätta mig in i vad valet skulle innebär. En egen snabbkurs på 2-3 timmar ungefär.

2. När jag väl satt mig in litegrann blev jag ju naturligtvis nyfiken över hur valet skulle gå.

För tillfället saknas endast 1 distrikt, som inte har röstat eftersom det blivit framskjutet pga. dödsfall. Kort och gott kan konstateras att de Konservativa har vunnit valet, men att de inte fick egen majoritet (till det krävs 326 röster, i nuläget har de 306). Labour med Gordon Brown är helt klart de stora förlorarna som har regerat i Storbritannien i 13 år. Liberaldemokraterna förväntades göra ett kanonval men har landat på 57 mandat vilket är sämre än förväntat.

Häftigast av allt är dock att de Gröna har fått sitt allra första mandat i Storbritannien med Caroline Lucas i spetsen! Det här är en otrolig framgång för Green Party och de Gröna världen över, det här är nämligen aboslut första gången Green Party får ett mandat i brittiska parlamentet. Det är helt fantastiskt att se den gröna våg som går över världen just nu!

Läs mer:
Green Party
Election Results

De gröna expanderar över hela världen


Att Miljöpartiet de gröna växer ordentligt i Sverige är väldigt tydligt. Men det är inte bara i Sverige som vi växer. Den gröna rörelsen expanderar ordentligt runt om hela världen, och framtiden ser bara ljusare ut.

I frankrike till exempel har opinionssiffrorna gått från 1,59% förra valet för de gröna, till dagens 12,5%. I Tasmanien fick de gröna 16,6% förra valet, nu ligger siffrorna på 21,3%. I Colombia har den första gröna presidentkandidaten redan fått 38,7% stöd i den senaste opinionsundersökningen.

Läs mer på MP:s hemsida


Gemensam insändare i dagens Extra

Klimatet väntar inte på regeringen
Svar på insändaren av MUF fredagen den 30 april


MUF skriver i sin insändare om hur viktigt det är att vi röstar blått för miljön. Vi antar att det var insändarens syfte i alla fall men det är svårt att veta. Hela insändaren handlade nämligen om Miljöpartiets miljöpolitik och inte särskilt mycket om vad de själva vill göra för att lösa klimatkrisen.

 

Vi håller med om att Sverige ska vara ett föregångsland för god miljöpolitik. Ett steg i rätt riktning hade till exempel varit om Sverige hade försökt ta första klivet under klimattoppmötet i Köpenhamn i julas. Men det gjorde vi inte, trots vårt dåvarande ordförandeskap i EU.


Vi måste börja med oss själva för att ha möjlighet att påverka resten av världens länder. Det krävs en grön omställning och vi har inte tid att vänta längre. Bensinpriset till exempel kommer att gå upp, vare sig det blir Miljöpartiet eller Moderaterna som får bestämma. Därför måste vi fasa ut bensinen och satsa på miljövänliga drivmedel, just för att bilisterna ska slippa drabbas av den chockhöjning på bensinpriset som kommer framöver.


Nuvarande regering försöker vänta med att lösa klimatfrågan in i det sista, men problemet är bara att klimatet inte väntar på regeringen. Miljöpartiet de gröna är redo för att göra den omställning som krävs. Den 19 september har också du möjlighet att ta ett grönt steg bort från nuvarande regerings klimatförstöring och istället ta ett kliv mot ett hållbart, miljövänligt och framtidsinriktat samhälle.

2010-05-05

Matilda Nordh
Språkrör Grön Ungdom Norrköping

Simon Andersson
Språkrör Grön Ungdom Region Öst


Tack och adjö, vi tar över nu

Idag var regeringen på besök i Norrköping, de hade tydligen en tågturné genom Sverige och de tog spårvagen upp till Hörsalsparken i Norrköping, trevligt.

Vad som däremot inte var särskilt trevligt var det som sades. De pratade i ungefär 20 minuter, och de började med att kritisera det rödgröna samarbetet och bland annat angripa Lars Ohly personligen, på en väldigt låg nivå. Sedan avslutade de med vad de hade gjort under dessa snart 4 år vid makten som var så himla bra. Sen var det slut.

Inte ett ord nämnde de om vad de själva skulle göra om de vann valet igen (vilket knappast är troligt).

Jag säger som Maria Wetterstrand sa på Facebook strax efter deras besök: Jag väntar med spänning på att få höra vad Alliansen själva vill göra.


Alliansen hade lyckats skrapa ihop en ytterst liten skara när deras 4 partiledare kom...


SSU hade en banderoll och vi drog ihop ett gäng GU:are för att visa vårt missnöje. Elin från Ung Vänster var också där, med plakatet "Vi förtjänar bättre"Mattias och Carro blev intervjuade av SVT


Hägglund sa att det är viktigt att vi pratar mycket om alliansens politik. Men jag tror han har missuppfatat det, om de vill ha röster så bör så få som möjligt prata om vad deras politik faktiskt innehåller...

Debatt i Valdemarsvik


Var idag på debatt på Valdemarsviks gymnasium. Det gick bra och alliansen gjorde ett väldigt dåligt intryck genom att vara otydliga och inte svara rakt på publikens frågor.

Det märktes också att de rödgröna var sammansvetsade och fungerade som ett bra block.

En skön start på valrörelsen.

Imorgon vill jag bara påminna om att Alliansen kommer till Norrköping på sin turné. Kom gärna förbi och visa lite missnöje och stöd vårt nya regeringsalternativ, vi kommer vara där :)


Vem bryr sig om djuren?


När Socialdemokraterna satt vid makten införde de tillsammans med Miljöpartiet en djurskyddsmyndighet.
Vid regeringsskiftet 2006 dröjde det inte emr än ett år fören borgarna avskaffat den myndigheten.
Under det senaste året har flera fall av vanvård av djur anmälts, men ingenting händer för att få en förbättring.

Åsa Romson (MP) föreslår en ombudsman för djuren och de rödgröna håller med. De vill dubbla antalet kontroller av djur och bondgårdar för att försäkra att så få djur som möjligt far illa.

I julas uppmärksammade Djurrättsalliansen hur grisfarmarna runt omkring i Sverige ser ut. Alldeles fruktansvärda filmer och bilder visade hur grisarna behandlas. Det är dags att vi tar vårt ansvar och slutar bidra till att fler djur drabbas. Ett alternativ är t.ex. att sluta äta kött. Ett annat att se till att det kött man äter kommer från djur som levt väl, men tro mig; det är svårare än vad man tror att hitta.

RSS 2.0